Terug naar overzicht

Jongerentheater Quint speelt de meeslepende voorstelling Onder Het Melkwoud

5 april 2019

Momenteel werken 15 gemotiveerde jongeren aan onze nieuwe jongerenvoorstelling ONDER HET MELKWOUD. Onder het melkwoud werd oorspronkelijk geschreven als hoorspel, maar vond al snel zijn weg naar het podium. De woorden - zeker ook in de prachtige hertaling van de Vlaamse schrijver Hugo Claus - blijven als een hoorspel de beelden in je hoofd toveren. Vijftien spelers van jongerentheater Quint wagen zich aan een bijna integrale uitvoering van deze klassieker en publiekslieveling uit 1954. Onder het melkwoud is een benevelende roes van woorden van verlangen en zonde. Opgeschreven zonder moraliteit.

Voor zonsopgang fluisteren de verdronken vissers en spoken, en zien we de dromen van de dorpsbewoners. Eenmaal wakker worden we deel van hun liefdes, intriges, roddels, begeertes en verdriet. Postbode Willy Nilly stoomt alle post open. Slager Beynon verkoopt kattenvlees. Mrs. Ogmore-Prichard tart iedereen met haar smetvrees. Mr. Pugh bedenkt een sluw plan om zijn zure vrouw te vergiftigen. En de blinde Kapitein Kat verlangt naar zijn verloren scheepsmaten en natuurlijk zijn geliefde Rosie Probert... Tot de zon weer ondergaat.

Het stuk kent geen echt verhaal, maar beschrijft het vissersdorp Llaregyb in Wales en haar kleurrijke bewoners gedurende één hele dag. Voor zonsopgang fluisteren de verdronken vissers en spoken, en zien we de dromen van de dorpsbewoners. Eenmaal wakker worden we deel van hun liefdes, intriges, roddels, begeertes en verdriet.

Op 24 en 25 april (19:30) en 4 en 5 mei (resp. 20:15 en 14:00) speelt Jongerentheater Quint de klassieker Onder het Melkwoud van Dylan Thomas. Laat je meevoeren door de prachtige tekst, het razendknappe spel (van Anne Schmitz, Cas Reijnen, Daan Houtzager, Dion Berkvens, Janneke Krijnen, Jet Groothuis, Leya Goudriaan, Linde Slingerland, Liselotte Schmitz, Luka Biemond, Mike Berendsen, Renske van Ooster, Sonja Vonk, Stefan de Roo & Vera Cup) en mooie liedjes. 

Reserveer snel uw kaarten via  https://www.isalatheater.nl/agenda/646/Jongerentheater_Quint/Onder_het_melkwoud/
En bekijk hier de trailer https://youtu.be/FmkBkkWQTlU

Meld u gratis aan en ontvang elke week de agenda in uw mailbox!

Al mensen zijn u voorgegaan.