Archief 2012

Dit is het archief van nieuwsberichten uit 2012. U kunt ook het meest actuele nieuws bekijken.

Max Mobiel vanaf maandag 29 april van start in Capelle

6 mei 2019 - Vanaf aanstaande maandag gaat de Max Mobiel daadwerkelijk mensen met een mobiliteitsprobleem vervoeren door Capelle. Vooral mensen in Capelle die moeilijk ter been zijn en eenzame mensen wil de Max Mobiel gaan vervoeren.

Optreden Jade in streekmuseum

3 mei 2019 - Afgelopen zaterdag trad Vocal Group Jade op in het Streekmuseum in Krimpen aan den IJssel tijdens de Lifestyle Spring Market.

Oefenen met de computer

30 april 2019 - Aan de hand van leuke filmpjes kun je zelf je computervaardigheden verbeteren en oefenen met bijv. rekenen, taal of omgaan met geld. Je maakt gebruik van laptops van de bibliotheek. Er zijn vrijwilligers om je te helpen. Aanmelden is niet nodig.

Leren voor je examen? In de bibliotheek natuurlijk!

23 april 2019 - De bibliotheek is een populaire leer- en werkplek. Van 6 t/m 21 mei en van 13 t/m 20 juni is de Pieter van Keulenkamer op de eerste verdieping beschikbaar als tijdelijk studieplek in Bibliotheek Capelle Centrum.

Jongerentheater Quint speelt de meeslepende voorstelling Onder Het Melkwoud

5 april 2019 - Momenteel werken 15 gemotiveerde jongeren aan onze nieuwe jongerenvoorstelling ONDER HET MELKWOUD. Onder het melkwoud werd oorspronkelijk geschreven als hoorspel, maar vond al snel zijn weg naar het podium. De woorden - zeker ook in de prachtige hertaling van de Vlaamse schrijver Hugo Claus - blijven als een hoorspel de beelden in je hoofd toveren. Vijftien spelers van jongerentheater Quint wagen zich aan een bijna integrale uitvoering van deze klassieker en publiekslieveling uit 1954. Onder het melkwoud is een benevelende roes van woorden van verlangen en zonde. Opgeschreven zonder moraliteit.

Boekenweek 23 t/m 31 maart 2019

23 maart 2019 - Van 23 t/m 31 maart 2019 is het Boekenweek. Dit jaar staat de campagne in het teken van het moederschap.

Kunstkring Capelle organiseert exposities januari t/m maart of april 2019

18 februari 2019 - Kunstkring Capelle organiseert exposities - deze keer - in samenwerking met De Zellingen, ABN-AMRO, het Isala Theater en De Rozenburcht. Van januari tot en met maart 2019 wordt het werk tentoongesteld van Ria van Meijeren, Irma Holt, Els Koelewijn en Rita Seltenrijch in De Zellingen. Anca Boonacker t/m april in de ABN AMRO Bank. Bert Vernooij en Marian Kastelein t/m januari in het Isala Theater en Brigitta Breevaart in De Rozenburcht.

Valentijn in het Taalcafé

31 januari 2019 - Het Taalcafé is dé plek waar mensen wekelijks samenkomen om de Nederlandse taal op een laagdrempelige, speelse manier met elkaar te oefenen.

Poëzieweek 2019

31 januari 2019 - 31 januari tot en met 6 februari 2019, in Nederland en Vlaanderen

Ik ga op vakantie en ik neem mee... De vakantiebieb app!

8 augustus 2018 - Met de VakantieBieb neem je ruim 60 e-books overal mee naartoe. Dat scheelt weer boeken sjouwen. Je kunt de gratis app downloaden van 1 juli t/m 31 augustus. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Veel leesplezier!

Nieuwsarchief