Terug naar overzicht
27 apr 2018

Vrijdag 27 April 2018 viert Capelle a/d IJssel weer Koningsdag

Dit jaar even anders dan voorgaande jaren Het Stadsplein is dit jaar niet beschikbaar voor de Koningsdag festiviteiten ook de jaarlijkse kermis zal er dit jaar niet zijn, maar ondanks deze wijzigingen zullen we ook dit jaar weer proberen er een feestelijke dag van te maken.

Marktkramen:
Op vrijdag ochtend 27 April worden de kramen weer vroeg neergezet onder de metrobaan en Lijstersingel voor de jaarlijkse Vrijmarkt waar steeds meer mensen naar toe komen want de Capelse Koningsmarkt is reeds een begrip in de wijde omgeving.

Op deze locaties zullen ongeveer 60 kramen staan en men kan er van alles vinden van souvenirs, platen, zelfgemaakte artikelen, speelgoed, kinderkleding stroopwafels, burgers. Heeft u wel eens met uw spullen op deze markt willen staan dan heeft u nu de gelegenheid, voor reservering kunt u het contact formulier gebruiken op onze website of een mail naar L.Snijders@hccnet.nl
Het grootste Capelse feest voor jong & oud in het Centrum van Capelle, dat u zeker niet mag missen, komt er weer aan. 

Een kleine opsomming wat u 27 April aan straattheater / muziek & kinderspelen kunt tegenkomen op het feestterrein.

De Liefdesbrigade
Truus en Guus hebben één missie. DE LIEFDE! Samen gaan ze op zoek naar mensen die gekoppeld, ontkoppeld, of nodig eens een frisse wind in de relatie nodig hebben.  Ze zijn niet alleen een komisch duo, maar ook partners voor het leven en zeer aan elkaar gewaagd. Terwijl Truus hoog uitkijkt over het  publiek om potentiële geliefden te spotten, hobbelt Guus er achteraan en heeft vanuit zijn standpunt een hele andere kijk op de zaak.
Een act waarbij de interactie met het publiek de tongen losmaakt. De liefdesbrigade zorgt voor opening van gesprek. Niet alleen voor geliefden,  ook voor mensen die elkaar niet snel aan zouden spreken geven ze voeding om elkaar eens beter te leren kennen. De liefdesbrigade brengt liefde in de breedste zin van het woord!

Big Birds:
Heel lang geleden, werd de aarde bewoond door grote vogels met hele lange benen. Er zijn er nu nog 2 over…  En soms, heel soms bij speciale evenementen laten ze hun snavel zien! Ze paraderen voorbij met hun lange benen en slaan hun meters lange vleugels uit. Dit is een heel indrukwekkend schouwspel.  

Natalja & Ludmila:
Uit een diep en vervlogen Rusland verschijnen twee Reuzinnen zussen. De meer dan 3 meter hoge Natalja en haar reusachtige gebogen zus Ludmila. De dames stralen ieder hun eigen magie uit. Natalja zweemt naar diepblauwe nachten, adel en verfijnde tovenarij en Ludmila ademt aarde, wijsheid en groene hekserij. Na eeuwen van isolatie zijn de Reuzinnen samen op zoek gegaan naar de restanten van het verdwenen reuzenras. Reizend door een totaal veranderde wereld vormen zij met recht een reuzinderende ontmoeting. 

Koninklijke Lakei,
De Koning is helaas niet in de gelegenheid om zelf naar Capelle te komen maar hij heeft zijn Hoofd Lakei René opdracht gegeven om deze dag eens naar Capelle te gaan om te onderzoeken of hij volgend jaar eens naar Capelle a/d IJssel zal komen. U komt de Hoofd Lakei dan ook de gehele dag tegen.

Blaaskapel de Dwarsliggers:
Het wordt weer een groot feest op het Stadsplein en daar zal Blaaskapel de Dwarsliggers uit Schiedam zeker een steentje aan bijdragen, vanaf 12.00 uur zullen zij op het Stadsplein er voor zorgen dat u niet stil kan blijven staan / zitten , zij spelen carnaval tot hedendaagse popmuziek.

DorsTvlegels
Vorig jaar waren zij er ook bij en ondanks de mindere weersomstandigheden maakten zij er toch nog een groot feest van.

De DorsTvlegels uit Leiden, een boerenkapel die ruim 33 jaar geleden is opgericht. Om precies te zijn op 1 april 1977. De toenmalige leden waren allemaal actief in een muziekvereniging. Het optreden als boerenkapel was toen een bijkomstigheid. Omdat men meer vrijheid wenste, wat betreft muziekkeuze en het blazen van een eigen partijtje (niet gebonden aan vaststaande bladmuziek), besloot men toen om voor zichzelf te gaan beginnen, en zich geheel toe te leggen op feestmuziek. Zo zijn De DorsTvlegels als onafhankelijke blaaskapel begonnen in 1977.

Diezelfde redenen van toen, gelden heden ten dage nog steeds. De belangrijkste reden van ons bestaan als boerenkapel, is om op een GEZELLIGE manier leuke muziek te maken. GEZELLIG wordt hierbij dan ook met hoofdletters geschreven. 

Schminken:
Sabrina Menheer zal proberen alle kinderen die op het Amnestyplein zijn te Schminken, bij de kinderspelen zal zij de gehele dag kinderen van een mooie decoratie voorzien.

Maitre Pierre:
Twee kindervoorstelling zullen er verzorgd worden door Maitre Pierre voor de deur van het mooie vakantie Chalet wat tijdelijk voor de verbouwingen op het Amnestyplein staan.

Om 11.00 uur tm 12.00 uur en van 14.00 uur tm 15.00 uur worden de kinderen vermaakt met een leuke show.

Verder is er de Smikkel en smul middag met pannenkoekjes, suikerspin, popcorn en laaf limonade, dit zal plaats vinden van 12.00 uur tm 16.00 uur

Muziek verzorging:
Remy en Rob vd Poel zullen de gehele dag de muziekverzorging voor hun rekening nemen , staat de een bij het Amnestybeeld de ander zal bij de kindserspelen staan, verzoek nummers kunnen aangevraagd worden.

Capelse Brasband:
De Capelse Brasband NYP was er vorig jaar ook bij en dat hebben ze laten horen ook, u kunt ze haast niet missen maar voor de liefhebbers vanaf 14.30 uur tm 15.00 uur zullen zij zich laten horen.

Kindermarkt:
Ivm de verplaatsing van marktkramen onder de Metrobaan vanaf de Rivierweg tot de Lijsterflats ( ivm het wegvallen van de ruimte op het Stadsplein ) moet de kinderkleedjesmarkt nu ook opgeschoven worden en kan dit vanaf het bruggetje bij de Lijsterflats tot aan de Slotlaan.

Kinderen en uitsluitend Kinderen kunnen met een kleedje een leuk plekje opzoeken op het grasveld onder de Metrobaan, ruim de kast eens lekker op en kun je op deze dag een extra zakcentje bijverdienen. Helaas waren er voorgaande jaren nog steeds volwassenen die meenden dat zij ook op deze wijze handelswaar mochten verkopen en heeft de organisatie diverse verkopers laten verwijderen. Daarom nogmaals om teleurstellingen te voorkomen, De VERKOOP ONDER DE METRO BAAN IS UITSLUITEND BEDOELD VOOR KINDEREN, volwassenen moeten gebruik maken van een marktkraam. 

Aquabubble:
Altijd al eens in een grote doorzichtige bal op de vijver bij het Gemeentehuis willen lopen, nu dat is dan ook dit jaar weer mogelijk op 27 April met de Aquabubble

AQUABUBBLE is een 1.1 mm plastic bal met de diameter van 2,1 meter waarmee je op het water kan lopen, stoeien, rennen en gek kan doen!
Doormiddel van een rits kan je in de bal komen waarna je hem kan opblazen met onze blower, door de grote inhoud van de bal kan je er lang inblijven!
Het idee van deze bal bestaat sinds 1998 en komt uit Italie, in China is dit product al reeds een hype, verder is er een mogelijkheid om in een bootje rond te varen


Nieuw dit jaar in Capelle is de Aquaroller In deze enorme dubbelwandige cilinder van drie meter doorsnede kunnen maximaal vier personen tegelijk over het water lopen. Via de twee openingen aan de zijkanten kunnen de deelnemers instappen. De AquaRoller bestaat uit drie kamers waardoor deze extra veilig is! 

Robert Baden Powell:
Ook de Scouting groep Robert Baden Powell is deze dag weer present met hun wateractiviteiten , heerlijk varen in hun kano’s op de sloot achter het Gemeentehuis, ook voor poffertjes en informatie over het Scoutingwerk kunt u bij hun terecht deze dag.
 

Kinderspelen op het Amnestyplein:
En mocht al dat straattheater en muziekgroepen niet genoeg zijn, vanaf 10.30 uur t/m 16.30 uur staan er weer een twaalf tal kinderspelen op het Amnesty plein, men kan een strippenkaart aanschaffen en deelnemen aan b.v. de Hindernisbanen, Stokkenvangen, Klauterbanen, Springkussen, Zeephelling, Bungerunbaan, Rodeostier en nog veel meer, bij inlevering van de Strippenkaart kun je ook nog eens wat snoepgoed of drankje uitzoeken.

De Lijstersingel tussen de Slotlaan en Rivierweg ( ook het fietspad ) zal op 27 April  tussen 04.00 uur en 19.00 uur voor al het verkeer worden afgesloten.

De start van deze spelen zal zijn om 10.30 tot 16.30 uur en men kan hiervoor een strippenkaart aanschaffen bij de kraan en na inlevering van deze kaart kan je ook nog wat te eten of drinken pakken.
 De spelen worden bemand door Capelse jongeren die zich deze dag geheel beschikbaar stellen om de Capelse kids / bevolking  een grandioze verantwoorde Koningsdag te bezorgen. 

De organisatie van deze dag ligt in handen van vele Capelse vrijwilligers van de Stg Capelse Festiviteiten die er weer vele uren aan besteed hebben om deze dag te verwezenlijken.

 www.Capelsefestiviteiten.nl   / 06 – 20 04 11 17

Datum
27 april 2018
Tijd
van 10.30 tot 16.30 uur
Entree
gratis
Aanbieder(s)
Stichting Capelse Festiviteiten
Locatie(s)
  • in en om het centrum van Capelle aan den IJssel
    met name bij het Stadsplein langs en onder de Metrobaan en het Amnestyplein.

Extra
De Lijstersingel tussen de Slotlaan en Rivierweg (ook het fietspad) zal op 27 April tussen 04.00 uur en 19.00 uur voor al het verkeer worden afgesloten.
Alle data
  • 27 april 2018
    van 10.30 tot 16.30 uur

Meld u gratis aan en ontvang elke week de agenda in uw mailbox!

Al mensen zijn u voorgegaan.