Terug naar overzicht
08 nov 2019

SOMMERHUS en het JOZZONET

Vera Jessen-Juhrend (zang/gitaar), Peter Jessen (zang, contrabas), Joz Knoop (gedichten)

Over Sommerhus
Sommerhus bestaat uit singer-songwriter en gitarist Vera Jessen-Juhrend en de klassiek getrainde contrabassist en zanger Peter Jessen. Zij kneden elementen van akoestische pop, klassieke muziek en avant-garde samen tot een eigen geluid. Verstilling en intimiteit zijn daarbij sleutelwoorden naast melodie en haarscherpe samenzang. Materiaal van hun twee albums Sommerhus (2013) en Is There Such A Thing As Too Much Love? (2016) weerklonk reeds live in clubs, theaters en huiskamers van Nederland tot Denemarken en Zuid-Oost Afrika. 

Over Joz Knoop
De Rotterdamse dichter Joz Knoop publiceerde meerdere bundels en won diverse poëzieprijzen. Hij vond een eigen dichtvorm uit: de jozzonet. Hierin spiegelt een gedicht zich rond de middenregel, om weer te eindigen met de openingszin.

Korte toelichting op het programma
Het Rotterdamse kamerpopduo Sommerhus ontmoette Knoop tijdens een muziek- en poëzieavond waarop zij beiden optraden. Gefascineerd door de jozzonet en hoe dit naar muziek te vertalen, schreven zij een nummer op het in het Engels vertaalde gedicht 'Hemelogen'/'Heavenly Eyes' van Knoop. Meerdere muzikale jozzonetten volgden. Tijdens een speciaal programma worden deze nummers, naast ander Sommerhus materiaal uitgevoerd. Maar Knoop draagt ook zelf voor met zijn gedragen en donkere stem, al of niet begeleid door Sommerhus.

Entree € 15,- , tot 25 jaar € 7,50 incl. pauzedrankje
Reserveren gewenst. Hoe kaarten te kopen? Via www.vancappellenhuis.nl

Datum
08 november 2019
Tijd
20.00 - 22.00 uur
Entree
Entree € 15,- , tot 25 jaar € 7,50 incl. drankje na afloop
Aanbieder(s)
Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat (het Van Cappellenhuis)
Locatie(s)
  • Van Cappellenhuis
    Dorpsstraat 164
    2903 LB Capelle aan den IJssel
Extra
Reserveren gewenst. Hoe kaarten te kopen? Via www.vancappellenhuis.nl, kijk voor de link elders, of anders bij de button 'meer informatie'.
Alle data
  • 08 november 2019
    20.00 - 22.00 uur

Meld u gratis aan en ontvang elke week de agenda in uw mailbox!

Al mensen zijn u voorgegaan.