Terug naar overzicht
29 sep 2018

"ODE AAN NIEUW-AMSTERDAM" door het Nieuw Amsterdams Klarinetkwartet

met Sergio Hamerslag (Klarinet/es-klarinet), Bart de Kater (klarinet/bassethoorn), Tom Wolfs (klarinet/basstehoorn) en Jesse Faber (basklarinet). De vier heren zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen samen tot het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, kortweg het NAKK maakt. Het kwartet is al zes jaar een veel gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia.

Het NAKK werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs en in 2017 presenteerden zij hun debuut cd "Ode aan Amsterdam" in de serie Tracks van het Koninklijk Concertgebouw. Daarnaast was het ensemble medeverantwoordelijk voor de totstandkoming en de organisatie van het succesvolle Nederlands Klarinetfestival in het Muziekgebouw aan 't IJ en het Bimhuis. Een festival waar de klarinet in al zijn hoedanigheden, voor alle leeftijden en in alle mogelijke muziekstijlen te zien en te horen was.

Ook internationaal is het NAKK actief. Het ensemble maakte tournees naar diverse landen waarvan invloeden zijn terug te horen in de diverse gevarieerde programma's. Muziek bij iedereen brengen is hetgeen waarin het NAKK het sterkst is: zo verraste het ensemble nietsvermoedende passagiers van de Amsterdamse tram 3 en konden lange rijen automobilisten genieten van een kort file-concert voor de open brug op de A1 bij Muiderberg.

Het NAKK is altijd op zoek naar muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen. Met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek en spontaniteit op het podium weet het ensemble al snel de harten van het publiek te veroveren!

Na hun vorige programma "Ode aan Amsterdam" speelt het NAKK nu muziek van hun CD die in september uitkomt : "Ode aan Nieuw-Amsterdam" ofwel New York, met muziek van componisten als George Gershwin en Antonin Dvorak.

Vooraf kaarten kopen zeer gewenst i.v.m. met de beperkte ruimte.
Hoe kaarten te kopen? Via www.vancappellenhuis.nl.

Datum
29 september 2018
Tijd
20.00 - 22.00 uur
Entree
€ 15,=; jongeren € 7,50, incl pauzedrankje
Aanbieder(s)
Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat (het Van Cappellenhuis)
Locatie(s)
  • Van Cappellenhuis
    Dorpsstraat 164
    2903 LB Capelle aan den IJssel
Extra
Vooraf kaarten kopen zeer gewenst i.v.m. met de beperkte ruimte. Hoe kaarten te kopen? Via www.vancappellenhuis.nl, kijk voor de link elders of anders bij de button 'meer informatie'.
Alle data
  • 29 september 2018
    20.00 - 22.00 uur

Meld u gratis aan en ontvang elke week de agenda in uw mailbox!

Al mensen zijn u voorgegaan.