Terug naar overzicht
26 aug 2019

Niks te doen tijdens de laatste week van de zomer vakantie van 2019??

Dan is er in Capelle a/d IJssel reeds meer dan 33 jaar de mogelijkheid om in de laatste week van de basis school vakantie van 26 t/m 29 Augustus met je vrienden een paar dagen op pad te gaan, georganiseerd door Buurthuis de Trefhoek.

Ongeveer 65 jongeren in de leeftijd van 7 t/m 19 jaar kunnen dus weer een week op pad naar diverse leuke attracties zoals Drievliet,  Duinrell,  Walibi en de Efteling.

Hieronder een beknopt overzicht van wat je allemaal kunt verwachten en de vertrektijden van de touringcars.

Maandag 26 augustus begint de week om 09.15 uur als de bussen vertrekken vanaf de Schermerhoek 506 in Oostgaarde met een bezoek aan het familie park Drievliet met de Space Loop, De Lunatic, de Twistrix, het Luchtballonnenrad, de Kopermijn, de Star Dancer en de beroemde Water Snake en niet te vergeten de Xtreme

Dinsdag 27 augustus staan de touringcars reeds om 08.45 uur  klaar voor een bezoek aan de plaats waar vele attracties zijn zoals, de Rodelbanen waarbij tijdens de afdaling een snelheid gehaald kan worden van 50 km per uur, Mad Mill in deze mega attractie Tol, draai en vlieg je door de lucht, de Waterbaan, spetterend van de Splash, vergeet niet te zweven in de Aqua Swing, Aqua Shute , Mad mill en de Falcon , beleef de ride van je leven in de Falcon. Loodrecht 22 meter omhoog en in een kaarsrechte duikvlucht weer naar beneden. De looping, kurkentrekkers en onstuimige bochten die je nog te wachten staan, zijn allemaal even heftig!en nog veel meer in Duinrell. Ook in het Tikibad is volop spetterplezier in de spectaculaire donkere glijbanen met watervallen.

Woensdag 28 augustus vertrekken we om 08.15 uur want dan staat de reis naar Walibi World op het programma, 15 jaar geleden zijn we daar voor de eerste keer naar toe gegaan en dit was direct een topper in het programma, want ook in het voor en najaar brengen wij een bezoek aan dit park, wat is er allemaal te doen een rit in El Condor, de achtbaan waarbij je met een stoeltje aan de rails hangt en een paar forse salto’s maakt, verder deze dag de Crazy River, Superman The Ride, The Tomahawk , Slippery Mountain,  La Via Volta, Robin Hood en als eerste in de wereld presenteert Walibi World de Splash Battle een unieke attractie die je meeneemt langs spuitende geisers, klaterende watervallen en mistige tunnels en natuurlijk mag een bezoek aan de Goliath niet worden overgeslagen, in deze attractie stort je 46 meter naar beneden met een hellingshoek van 70 graden en gedurende 170 seconden leg je een parcour af van 1,2 kilometer en wordt er een snelheid bereikt van 106 km/h, dus echt een attractie voor de helden. Voor de jongeren zijn er ook leuke attractie’s zoals in de Bugs Bunny wereld met Taz’s Traffic Jam, Tweety’s Treehouse, Bugs Bunny’s Trucking Company Een dag is eigenlijk te kort.

Donderdag 29 augustus, ook deze dag staan de touringcars al om 08.30 uur klaar want dan staat de reis naar het meest bekende attractiepark van Nederland de Efteling op het programma. Het is feest in Mexico! En in Frankrijk, Engeland, China, Afrika, Alaska, Nederland en Portugal. En in Duitsland en Italië ook. De hele wereld viert feest! In Carnaval Festival nemen honderden poppen je mee op een minutenlang durend festijn. Je reist bijna de hele wereld over; dan ben je weer in Alaska, dan weer in China, dan in Parijs… De vrolijke poppen tonen je hun klederdrachten en laten je iets zien van de gewoontes en gebruiken van het land. Na je wereldreis blijft de vrolijke muziek nog een hele tijd naklinken in je hoofd.

Een week waarvan de Capelse jeugd nog een lange en fijne herinnering zal over houden. Daar er elk jaar voor deze dagen veel belangstelling bestaat en er maar een 65 persoons bus gaat, is het raadzaam je snel aan te melden bij de organisatie van deze week. Dit kan vanaf heden t/m 14 augustus bij Leo Snijders via LeoSnijders49@gmail.com of telefonisch 06-20041117

 

Datum
26 augustus 2019
Tijd
check de vertrektijden van de bus. Verder dinsdag 27 augustus, woensdag 28 augustus en donderdag 29 augustus
Aanbieder(s)
Stichting Buurtcentra Oostgaarde
Locatie(s)
Extra
Daar er elk jaar voor deze dagen veel belangstelling bestaat en er maar twee bussen gaan, is het raadzaam je snel aan te melden bij de organisatie van deze week. Dit kan vanaf heden t/m 14 augustus bij Leo Snijders via LeoSnijders49@gmail.com of telefonisch 06-20041117. Kijk voor de link elders, of anders bij de button 'meer informatie'.
Alle data
  • 26 augustus 2019
    check de vertrektijden van de bus. Verder dinsdag 27 augustus, woensdag 28 augustus en donderdag 29 augustus

Meld u gratis aan en ontvang elke week de agenda in uw mailbox!

Al mensen zijn u voorgegaan.