Terug naar overzicht
13 jan 2019

Nieuwjaarsconcert in het Van Cappellenhuis

FEUILLES VOLANTES, CHANSONS DE POÈTES. Met Gildas Delaporte: zang/contrabas en Bert van den Brink: piano/accordeon

Bassist en beiaardier Gildas Delaporte is door zijn grote passie voor de Franse poëzie op het idee gekomen muziek te componeren bij de teksten van een groot aantal gedichten. Zo zijn tientallen gedichten nu ook chansons geworden. Voor één van de chansons, getiteld Etty Hillesum heeft Gildas zelf de tekst geschreven. Zij werd in de oorlog gedeporteerd en net als Anne Frank is zij bekend geworden door haar dagboek. Andere teksten zijn onder meer van: Victor Hugo,  Charles Beaudelaire en Marceline Desbordes-Valmore.

Bert van den Brink is verantwoordelijk voor de arrangementen. En begeleidt op piano en accordeon. Een optreden van Gildas en Bert doet denken aan de klank van traditionele Franse chansons door de instrumentatie en de taal terwijl alle composities nieuw zijn.

Gildas Delaporte (1964):
In 1998 kwam hij vanuit zijn geboorteland Frankrijk naar Nederland om contrabas en beiaard te studeren. Nu is hij naast stadsbeiaardier van Oudewater, Geldrop en Schijndel, ook contrabassist bij Philharmonie Zuidnederland.

Bert van den Brink (1958):
Cum laude afgestudeerd klassiek pianist. Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en is op dat gebied autodidact. In 2007 kreeg Bert van den Brink de VPRO/BOY EDGARPRIJS. Bert is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist via het internet, cd's en uiteraard live.Bert trad op met o.a. Thomas Oliemans, Klaartje van Veldhoven, Toots Thielemans, Chet Baker, Jules de Corte en vele anderen. Met vocalist Thomas Oliemans nam Bert de cyclus Winterreise van Franz Schubert op.
Bert is ook actief als arrangeur/producent. Een van de hoogtepunten is de bewerking van de opera Porgy & Bess uitgevoerd door de Houdini's en Nieuw Sinfoniëtta Amsterdam.

Toegang € 15, - , tot 18 jaar € 7,50 incl. feestelijk drankje.
Hoe kaarten te kopen? Via www.vancappellenhuis.nl reserveren gewenst.

Datum
13 januari 2019
Tijd
15.00 uur
Entree
€ 15,00 - tot 18 jaar: € 7,50, inclusief feestelijk drankje
Aanbieder(s)
Van Cappellenhuis
Locatie(s)
  • Van Cappellenhuis
    Dorpsstraat 164
    2903 LB Capelle aan den IJssel
Extra
Reserveren gewenst via www.vancappelenhuis.nl, kijk voor de link elders, of anders bij de 'button' meer informatie.
Alle data
  • 13 januari 2019
    15.00 uur

Meld u gratis aan en ontvang elke week de agenda in uw mailbox!

Al mensen zijn u voorgegaan.