Terug naar overzicht
20 apr 2018

Muziektheatervoorstelling LEBENSBAUM

Met Esther Linssen (zang), Ali Cifteci (zang en spel), Jorrit van den Ham (piano) Regie: Klaus Bertisch, dramaturg van de Nationale Opera. Geïnspireerd door de woorden van Thomas Quasthoff: "Das Lied muss von seinem Sockel", giet operazangeres Esther Linssen het klassieke Liedrecital in een toegankelijker vorm. Na haar programma Was Lijn, dat 2 seizoenen in theaters in Nederland speelde, ontwikkelt Esther met Klaus Bertisch haar tweede voorstelling LEBENSBAUM.

Een programma, waarin liederen en teksten samen een verhaal vormen dat is opgebouwd vanuit de kleinkunsttraditie. Persoonlijk en confronterend. Daarmee brengt ze het klassieke lied weer terug in haar kracht: die van de vertelling.

Lebensbaum gaat over een vrouw die er achter komt dat haar moeder een kind is van een Duitse wehrmacht soldaat. Zoekend naar haar wortels probeert zij los te komen van de beperkende invloeden van het verleden. Hoe ga je om met de gevolgen van je geschiedenis die je ongevraagd bij je geboorte mee krijgt?

Met liederen van o.a. R. Strauss, F. Schubert, F. Liszt, A. Berg, K. Weill en Charles Aznavour.

Hoe kaarten te kopen? Via www.vancappellenhuis.nl

Datum
20 april 2018
Tijd
20.00 uur
Entree
€ 15,00, tot 18 jaar € 7,50, incl. pauzedrankje
Aanbieder(s)
Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat (het Van Cappellenhuis)
Locatie(s)
  • Van Cappellenhuis
    Dorpsstraat 164
    2903 LB Capelle aan den IJssel
Extra
Vooraf kaarten kopen aanbevolen gezien het beperkte aantal plaatsen. Hoe kaarten te kopen? Via www.vancappellenhuis.nl, kijk voor de link elders of anders bij de button 'meer informatie'.
Alle data
  • 20 april 2018
    20.00 uur

Meld u gratis aan en ontvang elke week de agenda in uw mailbox!

Al mensen zijn u voorgegaan.