Terug naar overzicht
22 mrt 2019

Lenteconcert 2019 in de Dorpskerk

met laureaten van het Prinses Christina Concours HET LAGOM SAXOFOONKWARTET & CLAIRE SCHUURMANS (harp) Tijdens de inloop wordt het fraaie Van Damorgel bespeeld door CEES VAN DER SLIK

Cees van der Slik studeerde aan de conservatoria te Rotterdam en Den Haag en behaalde in 1990/1991 zijn diploma's voor de hoofdvakken koordirectie en orgel. Hij geeft regelmatig concerten als koordirigent en als organist. Hij is eerste organist van de Dorpskerk.

 

Het Lagom Saxofoonkwartet, bestaande uit: Alberto Tárraga (sopraan saxofoon), Thitipol Piseskul (alt saxofoon), Fleur Peereboom (tenor saxofoon) en Mafalda Oliveira (bariton saxofoon)  studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en werd in 2016 opgericht. In datzelfde jaar behaalde het een 1e prijs op de WMC Biennale in Kerkrade voor kamermuziek. In 2017 deden zij mee met het Prinses Christina Concours en zijn zij tot de Nationale Halve Finale doorgedrongen. Zij hebben inmiddels op verschillende concertlocaties in Nederland gespeeld, zoals De Doelen in Rotterdam, het Concertgebouw van Amsterdam en Paradiso. Op het moment geeft het kwartet regelmatig concerten op allerlei gelegenheden. Online zijn zij op verschillende plekken te beluisteren zoals op Sound Cloud, Youtube en NPO Radio 4.

 

Claire Schuurmans (2004) studeert sinds 2017 aan de School voor Jong Talent in Den Haag. Sinds 2012 speelt ze harp in het Hofstads Jeugdorkest, waarmee zij in 2016 solo mocht spelen. In 2017 trad zij op in de grote zaal van Het Concertgebouw. In 2018 was zij te horen in het programma Podium op NPO Radio 4. Deze zomer trad zij op in De Westerkerk te Amsterdam tijdens het Grachtenfestival. Claire won prijzen bij het Rosa Spier Harpconcours, het Florence Concours en het Prinses Christina Concours. Deze zomer vormde zij het DoC-trio samen met Dominique Seelen en Douwe Eisses.

Datum
22 maart 2019
Tijd
20.00 uur
Entree
€ 5,= incl. koffie/thee in de pauze en een drankje na afloop
Aanbieder(s)
Werkgroep Muziek van het WOP Middelwatering
Locatie(s)
  • Dorpskerk Capelle
    Kerklaan 2
    2903 BE Capelle aan den IJssel
Extra
Hoe kaarten te kopen? Vriendelijk maar dringend verzoek dit bedrag met gepast geld contant te betalen bij binnenkomst van de kerk.
Alle data
  • 22 maart 2019
    20.00 - 22.15 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Meld u gratis aan en ontvang elke week de agenda in uw mailbox!

Al mensen zijn u voorgegaan.