Terug naar overzicht
14 mrt 2019

Leerlingen VO maken kennis met kunst en cultuur en start met de film Three First Kisses

Wethouder Harriet Westerdijk heeft vandaag in het Isala Theater de aftrap gegeven voor de 14e Cultuurshock. Dit project is bedoeld om eerstejaars leerlingen van het Voortgezet Onderwijs deze hele week kennis te laten maken met diverse culturele instellingen. Vanaf vandaag ook te vinden op de socials.

De Cultuurshock is inmiddels een bekend cultureel fenomeen binnen het Voortgezet Onderwijs en de Capelse kunst- en cultuurwereld. Dit jaar maken de leerlingen van het IJsselcollege, Comenius College en Accent praktijkonderwijs in één dag een ronde langs verschillende interactieve workshops. Er komen allerlei disciplines aan bod zoals spoken word, zang, dans, theater, literatuur en muziek. Iedere workshop duurt ongeveer 40 minuten waarna de leerlingen onderling rouleren.

“Het is belangrijk dat jongeren de weg kunnen vinden naar instellingen die kunst en cultuur aanbieden. Cultuurwethouder Harriet Westerdijk sprak tijdens de aftrap met de leerlingen. "Kunst en cultuur alleen in het museum? Klopt! Maar ook daarbuiten. Hier in Capelle is er veel te doen rondom kunst en cultuur". De groepen leerlingen in het Isala Theater startten de dag bijvoorbeeld met de Capelse speelfilm Three First Kisses; een film over zeven jongeren uit de zeven Capelse wijken, die voor het eerst verliefd worden.


Verder verwees de wethouder ook nog naar het Jeugdfonds Sport&Cultuur,  met dat Jeugdfonds kunnen ook kinderen uit gezinnen met een lager inkomen meedoen aan een activiteit op gebied van sport of cultuur.
Vraag er op school naar of via je mentor, of check deze site:
https://www.capelleaandenijssel.nl/home/onderwerpen_42338/product/jeugdfonds-sport-cultuur_1499.html

“Wij organiseren dit project elk jaar samen met kunst & cultuur-instellingen waaronder  Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR), Jeugdtheaterhuis, Isala theater, Jeugdtheater Quint, Bibliotheek aan den IJssel en Noes Fiolet.”


 

Datum
14 maart 2019
Tijd
gedurende de dag
Entree
nvt
Aanbieder(s)
CAPSLOC, CVZI Charles Vermeer Zanginstituut & Workshopcentrum, Jongerentheater Quint, Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR), Jeugdtheaterhuis Capelle aan den IJssel
Locatie(s)
 • vestiging van Charles Vermeer Zanginstituut
  Fluiterlaan 400
  2903 HN Capelle aan den IJssel
 • hoofdlocatie Capsloc
  Pelikaanweg 3
  2903 ER Capelle aan den IJssel
 • Isala Theater
  Stadsplein 5
  2903 HH Capelle aan den IJssel
 • Leslocatie SKVR Capelle aan den IJssel, Cultureel Centrum Fluiterlaan (boven het Isala Theater)
  Fluiterlaan 400
  2903 HN Capelle aan den IJssel
 • Leslocatie Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, Cultureel Centrum Fluiterlaan (boven het Isala Theater)
  Fluiterlaan 400
  2903 HN Capelle aan den IJssel
Extra
Speciaal voor eerstejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs in Capelle aan den IJssel
Alle data
 • 11 maart 2019
 • 12 maart 2019
 • 14 maart 2019
  gedurende de dag

Meld u gratis aan en ontvang elke week de agenda in uw mailbox!

Al mensen zijn u voorgegaan.