Terug naar overzicht
10 nov 2018

Kunstreis 2018 naar de oudheid, IRAN Bakermat van de beschaving

De 2e kunstreis van dit seizoen brengt ons naar het Drents Museum in Assen. Daar bezoeken we de unieke en bijzondere tentoonstelling: “Iran, bakermat van de beschaving”. U maakt een culturele reis door het Perzische Rijk. Het Iran van 10.000 voor tot 1700 na Christus had toen al een hoogontwikkelde cultuur.

Bij het betreden van de expositie waart u zich gelijk in een sprookjesachtige bazaar en stuit u op exclusieve koopwaar; 200 unieke vondsten uit het toenmalige Iran, dat toen uit een imperium van 30 landen bestond, zijn bijeengebracht en geven u het raffinement en rijkdom van opeenvolgende koninkrijken. Ook het in die tijd ontstane spijkerschrift is aanwezig. Maar de ultieme blikvanger in de expositie is het enorme overwinningsreliëf van ca. 520 voor Christus, nagebootst in 15 x 6 meter.

 

Lang zijn deze schatten voor de westerse wereld verborgen gebleven. Een groot deel is nooit eerder in Nederland getoond en zelfs nog nooit eerder buiten Iran te zien geweest. Een weergaloze tentoonstelling die u eigenlijk niet missen mag. Het bezoek aan de tentoonstelling begint met een lezing van een half uur. Daarna kunt u zelf de  tentoonstelling gaan bezoeken.

 

 

 

In de middag gaan we naar Borger. Naar het Hunebedcentrum (wordt in delen verbouwd) op de Drentse Hondsrug. Opnieuw gaan we naar prehistorische tijden, maar ditmaal naar de oer-provincie Drenthe, waar de hunebedbouwers 5000 jaar geleden leefden van landbouw en veeteelt. Naast een interessante film, een kleine aangepaste expositie uit de oertijd binnen, kunt u buiten kennismaken met het grootste hunebed in Nederland, een paar huisjes uit de steen-brons- en ijzertijd, hun akkers er om heen en de zwerfkeientuin.

 

 

Ongetwijfeld komt u de  trechterbeker en de geslepen bijl tegen. Zo niet buiten, dan zeker in café De Trechterbeker, waar u kunt genieten van een kopje koffie/thee of een drankje met of zonder wat lekkers erbij.  

De kosten van de reis zijn € 40,-p.p, inclusief busreis, koffie/thee/lekkers in het Drents Museum, de lezing en het entree van beide musea.  

Op 10 november 2018 vertrekken we om 08.15 uur vanaf het parkeerterrein bij de Capelse Brug. In verband met de registratie verzoeken wij u om 08.00 uur aanwezig te zijn. We rijden in een comfortabele bus rechtstreeks naar Assen. We verwachten omstreeks 19.15 uur op de Capelse Brug terug te zijn.

 

 

LET OP – DE AANMELDINGSPROCEDURE IS VANAF HEDEN  GEWIJZIGD !!!

NIEUWE AANMELDINGSPROCEDURE KUNSTREIZEN 2018-2019

U kunt zich als volgt aanmelden: 

  • per post. Zij alleen kunnen mij bellen op 010-4420188;
  • per mail. Zij kunnen mij mailen op emailadres: reizen.kunst@gmail.com

Per e-mail: U stuurt tot uiterlijk zaterdag 20 oktober (12.00 uur) een e-mail naar bovenstaand e-mailadres. Daarin vermeldt u uw naam, eventueel ook alle namen die met u meereizen, alle voornamen, het aantal museumjaarkaarten of andere geldige kaarten en alle mobiele telefoonnummers.

Uiterlijk op 22 oktober 2018 (maandag) ontvangt u een mail “bevestiging van deelname” of een mailbericht dat u op de wachtlijst staat i.v.m. overboeking.

Na ons bericht van bevestiging, vragen wij u binnen 5 werkdagen te betalen.

De bankinstructies staan onderaan deze pagina.

Per post: Alleen degenen die de convocatie per post ontvangen, kunnen bellen op tel. 010-4420188 (Saskia Dijxhoorn). U kunt reageren tot zaterdag 20 oktober (12.00 uur). Tijdens het telefoongesprek checken wij uw naam op de postlijst, noteren uw naam en/of alle namen, de voornamen, het aantal museumjaarkaarten of andere geldige kaarten en alle mobiele telefoonnummers. De volgorde van binnenkomst wordt bepaald door de datum en het tijdstip dat u belt. Liever niet bellen voor 10.00 uur en niet later dan 22.00 uur.

Uiterlijk op 22 oktober 2018 (maandag) wordt u gebeld met een bericht dat uw aanmelding is omgezet in deelname of u ontvangt een telefonisch bericht dat u op de wachtlijst staat i.v.m. overboeking.

Na ons telefonisch bericht van bevestiging vragen wij u binnen 5 werkdagen te betalen. De bankinstructies staan onderaan deze pagina.

 

Aanmelding/Inschrijving sluit op zaterdag 20 oktober 2018 om 12.00 uur.

Aanmeldingen worden in verband met de volgorde van aanmelding per mail en per post geregistreerd op datum en tijdstip.

 

Bankgegevens

Na ons (mail-)(telefonische) bericht verzoeken wij u binnen 5 werkdagen, doch uiterlijk voor 1 november 2018 – het bedrag: € 40.00 p.p. over te maken op bankrekening-nummer  NL09 ABNA 0400 4289 11  ten name van Kunstkring Capelle/Kunstreizen.

En vermeld a.u.b. uw naam en het aantal deelnemers die met u meereizen.

Bij te late betaling vervalt uw reservering. Bij verhindering kunt u tot één week voor vertrekdatum kosteloos annuleren. Wanneer u hierna annuleert, kunnen wij i.v.m. de reeds gemaakte reserveringen en kosten geen restitutie meer verlenen.

Heeft u nog vragen? Stuur een e-mail naar bovenstaand e-mail adres.

In geval van urgentie kunt u contact opnemen met: 010-4420188 / 06 5160 2151.

(Het mobiele nummer niet gebruiken bij het maken van reserveringen.)

Sakia Dijxhoorn

Nancy Hagman

Ad Reijntjes

 

                  

 

Datum
10 november 2018
Tijd
Op 10 november 2018 vertrekken we om 08.15 uur vanaf het parkeerterrein bij de Capelse Brug. In verband met de registratie verzoeken wij u om 08.00 uur aanwezig te zijn. We rijden in een comfortabele bus rechtstreeks naar Assen. We verwachten omstreeks 19.15 uur op de Capelse Brug terug te zijn
Entree
€ 40.00 per persoon
Aanbieder(s)
Kunstkring Capelle, Kunstkring Capelle - Kunstreizen
Locatie(s)
Extra
LET OP – DE AANMELDINGSPROCEDURE IS VANAF HEDEN GEWIJZIGD !!!
Alle data
  • 10 november 2018
    Op 10 november 2018 vertrekken we om 08.15 uur vanaf het parkeerterrein bij de Capelse Brug. In verband met de registratie verzoeken wij u om 08.00 uur aanwezig te zijn. We rijden in een comfortabele bus rechtstreeks naar Assen. We verwachten omstreeks 19.15 uur op de Capelse Brug terug te zijn
  • 20 oktober 2018
    Aanmelding/Inschrijving sluit op zaterdag 20 oktober 2018 om 12.00 uur.

Meld u gratis aan en ontvang elke week de agenda in uw mailbox!

Al mensen zijn u voorgegaan.