Terug naar overzicht
07 apr 2019

KLEURENFEEST (HOLI). Samen zijn we één in Capelle aan den IJssel!

Kleurenfeest - Holi is een lentefeest dat de komst van de lente viert en is dus onafscheidelijk verbonden met de periode maart/april. Holi wordt door de Hindoes over de hele wereld, ook in Nederland, ongeacht het weer gewoon in de lente gevierd. De verschillen tussen religie of afkomst zijn dan niet meer zichtbaar; maatschappelijke grenzen tussen sociale lagen, jong en oud, rijk of arm, vallen weg. Deze ene dag zijn alle mensen gelijk! Culturele rijkdom, vreugde, wederzijds respect en tolerantie maken het Holifeest elk jaar onvergetelijk.

Kleurenfeest - Holi is een lentefeest dat de komst van de lente viert en is dus onafscheidelijk verbonden met de periode maart/april. Holi wordt door de Hindoes over de hele wereld, ook in Nederland, ongeacht het weer gewoon in de lente gevierd.

De verschillen tussen religie of afkomst zijn dan niet meer zichtbaar; maatschappelijke grenzen tussen sociale lagen, jong en oud, rijk of arm, vallen weg.
Deze ene dag zijn alle mensen gelijk!
Culturele rijkdom, vreugde, wederzijds respect en tolerantie maken het Holifeest elk jaar onvergetelijk.

Bewoners van Capelle a/d IJssel ontmoeten elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Ze kunnen genieten van een mooie multiculturele voorstelling, daarna begint buiten het Kleurenfeest. De kleuren en de geuren stellen de natuur voor. Dit wordt uitbundig tot uiting gebracht met het insmeren van biologische poeder, met als symbool, mekaar vergeven en samen weer verder.

Het Binnen programma
Van 13:00 tot 16:00 uur, diverse multiculturele optredens
Het Buiten programma
Van 16:00 tot 17:30 uur, kleurenfeest buiten voor jong en oud.

Er komen diverse multiculturele zanggroepen, toneelstukken en danceact deelnemers:
- Voor volwassenen
- Voor ouders en kinderen
- Voor jongeren

Samen Kleurenfeest vieren zorgt dus voor meer samenhang in Capelle aan den IJssel. Het bevordert dus ook de integratie in Capelle a/d IJssel tussen de verschillende culturen. Kleurenfeest. Samen zijn we één.

Voor wie
Iedereen in Capelle a/d IJssel. Deze activiteit is bedoeld om culturen bij elkaar te brengen voor jong en oud in Capelle a/d IJssel.

Omschrijving van de plek
binnen en buiten op terrein

Datum
07 april 2019
Tijd
van 13:00 tot 17:30 uur
Entree
Geen
Aanbieder(s)
Shanti Spirituele Wellness Beurs
Locatie(s)

  • Noorderbreedte 101
    2905 SV Capelle aan den IJssel
Extra
Voor wie? Iedereen in Capelle a/d IJssel. Deze activiteit is bedoeld om culturen bij elkaar te brengen voor jong en oud in Capelle a/d IJssel.
Alle data
  • 07 april 2019
    van 13:00 tot 17:30 uur

Meld u gratis aan en ontvang elke week de agenda in uw mailbox!

Al mensen zijn u voorgegaan.