Terug naar overzicht
16 nov 2019

Intocht Sinterklaas 2019

Stoomboot De Spanje met aan boord Sinterklaas, 52 Pieten, waarvan 15 muziekpieten en honderden kilo’s pepernoten hoopt zaterdag 16 november rond 10.00 uur weer aan te meren op het Vuykterrein aan de Dorpsstraat.

Het paard van Sinterklaas is door zijn leeftijd niet meer in staat om de gehele reis vanaf Madrid mee te varen en hij zal enkele dagen eerder per luxe trailer in Capelle aan den IJssel arriveren, maar hij zal uiteraard om 10.00 uur klaar staan om zijn baasje weer overal veilig naar toe te brengen. De stoomfluit zal reeds van verre goed zijn te horen op het Vuykterrein. 

Presentator Cees v/d Meer & de Route Piet

Maar er gebeurt meer aan de waterkant, want vanaf 09.30 uur zal presentator Cees v/d Meer de aanwezige kinderen bezig houden met diverse Sinterklaas liedjes / spelletjes en zullen zij de Sint & zijn gevolg verwelkomen, ook de Route Piet met zijn hondje “ Sue “ zal wederom zorgdragen dat alles prima zal verlopen dus je vervelen is er niet bij daar op het Vuykterrein.
Ook Burgemeester Peter Oskam zal op het ponton aanwezig zijn om het gezelschap hartelijk te verwelkomen.

Verder heeft Sinterklaas reeds toegezegd dat hij wat Steltpieten en Ballon pieten vooruit zal sturen om ervoor te zorgen dat zij de Stoomboot reeds in de verte zien aankomen en de kinderen kunnen waarschuwen. Ook de waterpiet die vorig jaar zorgde voor halsbrekende capriolen op zijn waterscooter zal vooruitgestuurd worden door Sint om ervoor te zorgen dat zijn aankomst vroegtijdig wordt aangekondigd

Door de grote drukte op het Vuijkterrein raken veel ouders de Sint en zijn gevolg kwijt maar de Steltpieten zullen bij hem in de buurt blijven zodat een ieder weet waar hij zich bevind, maar de Sint zal het pad langs de waterkant richting Restaurant Fuiks nemen. In verband met de te verwachte drukte wordt de Dorpsstr vanaf 09.30 uur afgesloten voor al het verkeer.

Optocht:

Na de aankomst op het Vuykterrein en het begroeten van de ongetwijfeld duizenden kinderen en hun ouders en de Capelse Burgemeester Peter Oskam stapt de Goedheiligman op Amerigo.

In optocht en muzikaal begeleid door Muziekvereniging “ Door Kunst Verkregen “ uit Nieuwerkerk a/d IJssel, die in hun mooiste uniformen komen de aanwezige kinderen en ouders opwarmen met prachtige muziek, de blaaskapel De Zwarte Roetjes, Pieten op stelten, Pepernoten Pieten gaan Sint en z’n gevolg richting Stadsplein.

De route van de Sinterklaasstoet gaat ( onder voorbehoud van eventuele opbrekingen ) van de Dorpsstr, A. Vuyklaan, Kievitlaan, Meerkoetstr, Reigerlaan, Alkenlaan, Duikerlaan, dan gaat de stoet ( ivm wegwerkzaamheden rond de Koperwiek ) door het D Amandelhof park, Fluiterlaan, Merellaan,Rivierweg, Stadsplein..

Naar verwachting komen de goedheiligman en z’n Pieten om 11.30 uur aan op het Stadsplein, waar voor de deur van het Isala Theater een groot podium is geplaatst, daar wordt hij opgewacht en verwelkomt door Burgemeester Peter Oskam het Kinder College en Cees v/d Meer en Rene Dijkhuizen

De kinderen en hun ouders die op het Stadsplein vol verwachting uitkijken naar de komst van de  Sint worden vanaf 11.00 uur getrakteerd op een optreden van presentator Cees v/d Meer en de Muzikale Pieten Band “

Uiteraard zal het weer een dolle boel worden op het Podium en de Sint nodigt dan ook vele kinderen uit om op het podium een heuse polonaise met alle Pieten te houden, ook zal Piet Pedro nog voor een muzikale verrassing zorgen.

Zangpiet Pedro:

Heeft pas nog de film uitgebracht Sinterklaas en het Gouden Kompas, de liedjes van hem zijn vrolijk en de kinderen kunnen hier heerlijk op mee dansen. De nieuwe CD van zangpiet Pedro ligt reeds vanaf 30 sept in de winkel

Dansschool Moves:

Ook leerlingen van  Dansschool Moves uit Capelle ad IJssel de nr 1 streetdance en Hip Hop dansschool van Nederland zullen een schitterende demonstratie komen geven op het podium. De school  was al te zien in het RTL programma Everybody Dance Now en als gastchoreografe in het programma So you Think You Can Dance. De Sint en zijn gevolg zullen ook dit jaar op het podium blijven en mee genieten van het muziek programma dat rond 12.15 uur zal starten.

Programma Stadsplein.

Spetterend programma op het Stadsplein.

Rond 12.15 uur zal Sinterklaas op het grote podium verrast worden met een wervelende show van de meiden groep RAAK:

Raak! zijn drie hartsvriendinnen genaamd Daan, Nouk en Sharon. Met alle drie een verschillend karakter, de avontuurlijke Daan, de lieve Nouk en de sportieve Sharon.

Met hun enthousiaste uitstraling, energieke performance en vrolijke liedjes maken ze van elk optreden een groot feest en zeker als zij voor Sinterklaas en de honderden kinderen op het Stadsplein mogen optreden.

Vele liedjes zullen de revue passeren maar De Sinterklaas Welkomstdans zal uiteraard niet ontbreken en geoefend worden met de aanwezigen.

Rond 13.00 uur zal Sinterklaas en zijn gevolg het podium verlaten om in de Bibliotheek het vervolg van het Sinterklaasfeest mee te maken

Daar start dan deel 1 van de show “Kom je Sinterklaas”. Alle pieten zijn er dit jaar weer bij ; Hoofdpiet, ADHD Piet, Danspiet en de Pakjespieten kortom te veel om op te noemen. In de show zullen de pieten spelletjes spelen, zingen en natuurlijk dansen.

Deze Sinterklaasshow is een interactief programma waarbij alles in het teken van Sinterklaas staat, De pieten zullen de aanwezige kinderen vermaken op Sinterklaas wedstrijdjes / Goochel trucks en komen alle bekende Sint liedjes voorbij

Deze voorstelling loopt van 13.00 uur t/m 14.00 uur.

OPROEP:

Elk jaar zit de Sint toch wel een beetje in zijn rats want vanaf zijn boot ziet hij al die duizenden kinderen, maar hij ziet ook heel veel kinderen heel dicht bij de waterrand van de IJsel en dat is i.v.m. de sterke stroming die hier heerst heel gevaarlijk, dus lieve ouders een noodoproep van de Sint kom a.u.b. niet te dicht aan de waterkant als uw kind in het water zou vallen is het leed niet te overzien.

De aanwezige Security Pieten zullen zorgdragen voor een veilige wandeling van Sinterklaas en zijn gevolg langs de waterkant richting het Vuijkhuis waar hij rond 11.00 uur op zijn trouwe schimmel zal stappen.

Door de drukte op het Vuijkterrein weten sommige ouders niet waar de Sint en zijn gevolg nu is maar de Steltpieten zullen bij Sint blijven zodat van verre duidelijk is waar de Sint zich begeeft.

Tekeningen / wensen.

Sinterklaas heeft de organisatie Piet laten weten dat hij altijd heel blij is met tekeningen van de Capelse kinderen en hij zijn huis in Madrid helemaal vol heeft hangen met deze tekeningen en hij hoopt dat hij ook dit jaar weer vele honderden tekeningen in ontvangst mag nemen.

Verkeer :

Het verkeer moet tijdens de intocht rekening houden met opstoppingen en wordt verzocht de route zoveel mogelijk te mijden.

Warme Chocomel:

Soms kan het wel eens koud zijn bij de aankomst van Sinterklaas op het Vuijkterrein en het Stadsplein, maar de Restaurants “ Fuiks en In den Boekenkast “doen graag mee om dit wachten wat te veraangenamen want kinderen en ouders  kunnen deze dag vanaf 09.00 uur t/m de aankomst van de Sint bij Restaurant Fuiks terecht voor een Plateservice ontbijt en vanaf 09.30 uur t/m 11.00 uur serveert  Restaurant Fuiks ( gratis ) heerlijke warme Chocomel met speculaas en vanaf 11.00 uur t/m 13.00 uur is er gratis warme Chocomel bij Restaurant in den Boekenkast.

Voor de ouders staat er bij Restaurant in Den Boekenkast natuurlijk een warme kop koffie / thee of drankje klaar

Boten en Robert Baden Powell:

De afgelopen vier jaren waren zij na vele jaren van afwezigheid er tijdens de intocht weer bij de scouting groep Robert Baden Powell , met hun Vlaggenschip de Keteldiep en ook op 16 nov zal de Scouting groep weer aanwezig zijn om met de De Keteldiep Sint en zijn gevolg te verwelkomen.

Vorig jaar waren er al diverse eigenaren van boten die de Sint en zijn gevolg tegemoet waren gevaren om de Sint te helpen alle cadeau’s / pepernoten naar Capelle te brengen en de Sint hoopt maar dat er dit jaar nog veel meer schippers zijn die tijdens zijn intocht mee willen varen vanaf de v Brienenoordbrug naar Capelle, want Capelle a/d IJssel ligt toch niet voor niets aan de IJssel en daar horen boten bij.

Lees meer over de intocht en activiteiten op de website van: http://www.capelsefestiviteiten.nl/ 

Datum
16 november 2019
Tijd
Rond 10.00 uur
Entree
nvt
Aanbieder(s)
Gemeente Capelle aan den IJssel, Stichting Capelse Festiviteiten
Locatie(s)
  • Vuykterrein aan de Dorpsstraat

    Capelle aan den IJssel
  • ,
  • Stadsplein

    Capelle aan den IJssel
Extra
Vanwege drukte wordt de Dorpsstraat vanaf 9.30 uur afgesloten voor verkeer.
Alle data
  • 16 november 2019
    Rond 10.00 uur

Meld u gratis aan en ontvang elke week de agenda in uw mailbox!

Al mensen zijn u voorgegaan.