Terug naar overzicht

"IK ZOU ZO GRAAG...."

Duo Rossignol met Alice Switynk (blokfluiten, zang) & Elly van Munster (theorbe, gitaar)

Ik zou zo graag....niet langer vergeefs naar je hoeven zoeken en voor altijd bij je blijven. Ik zou zo graag... genieten van je mooie ogen en door jou getroost worden. Ik zou zo graag... de gouden momenten vasthouden en leven met een blij hart.
Een concertprogramma over het verliezen van de liefde en blijven hopen op herstel, met o.a. "L' Eraclito Amoroso" (ik geloofde in jou) van Barbara Strozzi, "Sarai contenta un dì" (op een dag zul je tevreden zijn) van George Friedrich Händel en "Mia bella Irena" van Domenico Zipoli. Met instrumentale werken van o.a. Isabella Leonarda, Mauro Giuliani, Pietro Locatelli en Pete Rose.

Ensemble Rossignol treedt sinds 1998 regelmatig op door heel Nederland, met zeer gevarieerde concertprogramma's. Zij brachten twee CD's uit in eigen beheer: de CD LocLoc, met werken van Pietro Antonio Locatelli en Matthew Locke. En de CD Sprong met werken uit de Barok, contrasterend met enkele hedendaagse composities met Jazz-invloed. Najaar 2010 verscheen bij het label Aliud Records hun derde CD, London Love, met werken van Händel en tijdgenoten.

Alice Gort-Switynk is werkzaam als docerend- en uitvoerend musicus blokfluit en klassiek zang. Zij studeerde blokfluit aan het Conservatorium in Enschede bij Marjolijn van Roon (DM & UM) en sloot dat af in 1996 en 1999. Tegelijkertijd studeerde zij muziektherapie en later studeerde zij klassiek zang en behaalde in 2016 haar Bachelor bij de Vakopleiding Muziek (SNVM) in Amsterdam. Met de luitiste Elly van Munster vormt zij ensemble Rossignol, met de organist Aarnoud de Groen ensemble Orzo e Verde en met gitariste Nelleke ter Berg vormt zij het duo Alicante. Andere musici waar zij concerten mee geeft, zijn o.a. pianist Andrew Clark en organist Sietze de Vries.

Elly van Munster studeerde aanvankelijk klassiek gitaar bij Stanley Noordpool aan het Brabants Conservatorium. Vervolgens  haalde zij haar doctoraal Spaans aan de Universiteit van Utrecht. Uiteindelijk belandde zij toch weer in de muziek en deed in 1994 Staatsexamen luit. Behalve als solist treedt zij regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuospeler in ensembles. Zij speelt regelmatig met Barokopera Amsterdam (BOA). Met de blokfluitiste Alice Gort-Switynk vormt zij ensemble Rossignol, met de mezzosopraan Margot Kalse Duo Seraphim, met de sopraan Hilde Van Ruymbeke Duo Rosemont.  Ze maakt verder deel uit van ensemble Fortuna dat zich toelegt op 14e eeuws Middeleeuws repertoire. In dit ensemble bespeelt zij de plectrumluit. Verder heeft ze een duo met Jelma van Amersfoort op Romantische gitaren, waarmee ze 18e en 19e eeuws repertoire uitvoert. Samen met de sopraan Sinje Kiel won zij in juni 2002 de eerste prijs en publieksprijs bij het concours voor Oude-muziek ensembles in Berlijn, "Alte Musik-Treff Berlin".

Toegang € 15,-, tot 18 jaar € 7,50 incl. pauzedrankje

Hoe kaarten te kopen: via www.vancappelenhuis.nl

Wanneer
  • 22 februari 2019
    20.00 - 22.00 uur
Entree
€ 15,00 - tot 18 jaar: € 7,50, inclusief pauzedrankje
Aanbieder(s)
Van Cappellenhuis
Locatie(s)
  • Van Cappellenhuis
    Dorpsstraat 164
    2903 LB Capelle aan den IJssel
Extra
Reserveren gewenst. Hoe kaarten te kopen: via www.vancappelenhuis.nl, kijk voor de link elders of anders bij de button 'meer informatie'.

Meld u gratis aan en ontvang elke week de agenda in uw mailbox!

Al mensen zijn u voorgegaan.