Terug naar overzicht
05 mei 2019

Concert over Vrijheid op 5 mei met Musical Souvenir

Op zondag 5 mei wordt Bevrijdingsdag 2019 gevierd in de St. Paulus’ Bekeringkerk in Capelle aan den IJssel met het traditionele Bevrijdingsconcert van Musical Souvenir. Het thema is “Vrijheid”.

Zondagavond 5 mei om 19.00 uur geeft het Capelse orkest Musical Souvenir onder leiding van dirigent Jim Roodnat een Bevrijdingsconcert, dat tot stand komt in samenwerking met de Gemeente Capelle aan den IJssel, Musical Souvenir en de St. Paulus’ Bekeringkerk aan de Merellaan 352 in Capelle aan den IJssel.

 

Het belooft een bijzonder concert te worden met een mooi thema: “Vrijheid”. Het muziekprogramma is tot stand gekomen vanuit de gedachte van vrijheid in de ruimste zin van het woord, met name de vrijheid die in doen, denken en mogelijkheden is ontstaan sinds de bevrijding in 1945 tot nu. Verschillende belevingen en ontwikkelingen van het begrip vrijheid komen in de muziek tot uiting. De Burgemeester van Capelle aan den IJssel, Peter Oskam opent het concert. Ook dit jaar zullen er 2 gedichten voordragen worden in het teken van Bevrijding.

 

Het bekende Capelse orkest Musical Souvenir speelt vooral musical- en filmmuziek. Het orkest heeft een unieke bezetting van strijkers, complete blazerssectie, volledig slagwerk en een harp. De muziek bestrijkt het enorme palet van oorstrelend tot swing en alles wat daartussen zit. Pauline Oskam, echtgenote van de Burgemeester, is Beschermvrouw van Musical Souvenir.

 

Gratis

De toegang is gratis!

Bezoekers zijn vanaf 18.30 uur van harte welkom.

Datum
05 mei 2019
Tijd
Vanaf 19.00 uur, bezoekers zijn vanaf 18.30 uur van harte welkom
Entree
Gratis
Aanbieder(s)
Musical Souvenir
Locatie(s)
  • St. Paulus Bekeringkerk
    Merellaan 352
    2903 GM Capelle aan den IJssel
Extra
Bezoekers zijn vanaf 18.30 uur van harte welkom.
Alle data
  • 05 mei 2019
    Vanaf 19.00 uur, bezoekers zijn vanaf 18.30 uur van harte welkom.

Meld u gratis aan en ontvang elke week de agenda in uw mailbox!

Al mensen zijn u voorgegaan.