Terug naar overzicht
16 nov 2018

BRACKMAN TRIO

Het eerste concert van de serie met Tim Brackman (viool), Kalle de Bie (cello) en Anne Brackman (piano) en Floor Le Coultre. Er volgen nog 2 concerten op 18 januari en 12 april 2019

Het trio met Tim Brackman (viool), Kalle de Bie (cello) en Anne Brackman (piano) zal bij dit concert een bijzondere extra dimensie aan het programma toevoegen, door er andere musici of kunstenaars uit een andere discipline bij te betrekken.

Dit concert kan ook als onderdeel van een serie van drie gekozen worden. U betaalt dan € 40,-- i.p.v € 45,-- (jongeren € 20,-- i.p.v. € 22,50). Zie hier voor het aparte aanbod.

Het Brackman Trio zal dit seizoen in het van Cappellenhuis drie concerten verzorgen waarbij bij elk concert een bijzondere dimensie aan het programma wordt toegevoegd, door er andere musici of kunstenaars uit een andere discipline bij te betrekken.

Op 16 november zal de begaafde (alt)violiste Fleur Le Coultre haar samenwerking aan het Trio verlenen. Dat betekent dat u die avond niet alleen een subliem pianotrio te horen krijgt, maar ook een strijktrio en – last but not least – een pianokwartet! De te spelen werken zijn alle drie ware meesterwerken die rondom de stad Wenen ontstaan zijn. De avond wordt geopend met het fascinerende, eendelige pianotrio van Schubert, de Notturno voor Pianotrio in Es groot, D897. Daarna volgt Beethovens' Strijktrio opus 9 nr. 1 in G groot, dat Beethoven beschouwde als een van de beste werken uit zijn jongere jaren. Na de pauze volgt het Pianokwartet in Es groot opus 47 van Schumann, waarvan het extreem lyrische en romantische Andante waarschijnlijk wel het meest geliefde deel is.

Het Brackman Trio (Tim Brackman – viool, Kalle de Bie – cello, Anne Brakman – piano)  is opgericht in 2009 en was al snel succesvol tijdens concoursen. De gewonnen prijzen vormden het startsein voor een bloeiende concertpraktijk. Inmiddels treedt het Brackman Trio veelvuldig op in binnen- en buitenland en is het regelmatig live te horen via de radio. Zij traden op tijdens o.m. het Stift Festival, het Orlando Festival en het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Het repertoire van het Brackman Trio omvat werken van de vroegste pianotrioliteratuur tot en met eigentijdse composities.

Het Brackman Trio heeft twee cd's uitgebracht, met pianotrio's van Glinka, Dvorák en Rachmaninoff (2010) en van Beethoven, Bernstein en Smetana (2012). Naast hun optredens met het Brackman Trio zijn Anne, Tim en Kalle ook regelmatig te horen als solist en als kamermusicus in diverse ensembles .

Floor Le Coultre, benoemd tot Jong Muzikaal Talent Nederland in 2011, sloot in 2014 haar studie af met onderscheiding voor 'meeslepend spel'. Zij heeft zich geëtaleerd als gepassioneerd en communicatief musicus, won vele prijzen en trad op door heel Europa tot in China, Zuid-Amerika en de USA. Daarnaast is Floor een veelgevraagd kamermusicus in verschillende ensembles en tijdens festivals zoals het Stift Festival, Peter de Grote Festival en Thy Chamber Music Festival in Denemarken. Als solist trad ze op met verschillende orkesten en sinds 2012 wordt Floor regelmatig gevraagd bij Amsterdam Sinfonietta.

Floor bespeelt een Franse viool van Pierre Silvestre uit 1858, die haar ter beschikking is gesteld door het NMF. Floors'altviool is gemaakt in 2014 door Matthieu Legros. De aanschaf hiervan is mede mogelijk gemaakt door 'Stichting Eigen Muziekinstrument'.

Reserveren gewenst via www.vancappelenhuis.nl

Datum
16 november 2018
Tijd
20.00 uur
Entree
€ 15,=, tot 18 jaar € 7,50
Aanbieder(s)
Van Cappellenhuis
Locatie(s)
 • Van Cappellenhuis
  Dorpsstraat 164
  2903 LB Capelle aan den IJssel
Extra
Dit concert kan ook als onderdeel van een serie van drie gekozen worden. U betaalt dan € 40,-- i.p.v € 45,-- (jongeren € 20,-- i.p.v. € 22,50). Zie hier voor het aparte aanbod. Reserveren gewenst via www.vancappelenhuis.nl, Hoe kaarten te kopen? Via www.vancappellenhuis.nl, kijk voor de link elders, of anders bij de button: 'meer informatie'.
Alle data
 • 16 november 2018
  20.00 uur
 • 18 januari 2019
  20.00 uur
 • 12 april 2019
  20.00 uur

Meld u gratis aan en ontvang elke week de agenda in uw mailbox!

Al mensen zijn u voorgegaan.