Terug naar overzicht

(Lunch) Concert met Luna van Leeuwen en Radu Ratering

De Werkgroep Muziek van het WOP-Middelwatering nodigt u van harte uit voor het Lunchconcert op donderdag 16 mei 2019 in het ISALA THEATER met laureaten van het Prinses Christina Concours Luna van Leeuwen (viool) en Radu Ratering (piano)

Luna van Leeuwen (2003) werd op zevenjarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talent-klas van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In 2018 zette zij haar studie voort in Berlijn. Zij heeft diverse prijzen gewonnen, zoals de eerste prijs in de jongste leeftijdscategorie van het Nederlands Vioolconcours. De jury roemde hierbij haar verbeeldingskracht. 

In 2017 won ze de tweede prijs en de publieksprijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. In 2018 was Luna de eerste violiste die het Koninklijk Concertgebouw Concours won. Ze heeft als solist opgetreden met het Haydn Jeugd Strijk Orkest, het Real Filharmonia de Galicia in Spanje en het Residentie Orkest. Luna speelt graag kamermuziek en zit op het gymnasium van Het Nieuw Lyceum in Bilthoven.
 
Radu Ratering (2004) raakte op zesjarige leeftijd in de ban van de piano toen hij de meesterpianist Radu Lupu hoorde optreden en begon een jaar later met pianolessen. Hij werd in 2014 toegelaten tot de Sweelinck Academie in Amsterdam. Radu won prijzen bij diverse concoursen, waaronder een eerste prijs tijdens het Steinway Pianoconcours 2016 en in 2017 tijdens zowel de regionale als de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.

Daarmee was het nog niet gedaan, want ook tijdens de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours in 2017 won Radu een eerste prijs. Hij speelde in 2018 in het Concertgebouw in Amsterdam op het jubileumconcert van het Concertgebouw Concours. In april 2018 heeft hij deelgenomen aan de Eppan Junior Academy in Italië en er masterclasses gekregen van Andrea Bonatta. Radu zit in de derde klas van het Gymnasium op het Cals College in Nieuwegein.


Toegang:

  • de toegangsprijs voor de lunchconcerten is € 3,- en daarbij wordt - naar draagkracht - een vrijwillige bijdrage gevraagd
Wanneer
  • 16 mei 2019
    Lunchconcert in het Isala Theater, van 12.45 - 13.30 uur
Aanbieder(s)
Werkgroep Muziek van het WOP Middelwatering
Locatie(s)
  • nevenvestiging Isala Theater, Luc Lutz Zaal
    Stadsplein 5
    2903 HH Capelle aan den IJssel

Meld u gratis aan en ontvang elke week de agenda in uw mailbox!

Al mensen zijn u voorgegaan.