Terug naar overzicht Logo Kunstkring Capelle

Kunstkring Capelle

De Kunstkring Capelle is een vereniging van beeldende kunstenaars die wonen, werken of zich manifesteren in Capelle aan den IJssel. Samen met een groep vrijwilligers organiseren zij evenementen in Capelle aan den IJssel. Ook in 2019 zullen er weer verschillende evenementen worden georganiseerd. De exacte data vindt u op de website van de Kunstkring Capelle.

In juni zal de Kunst- en Atelier Route plaatsvinden, waarbij kunstenaars hun werk exposeren, in september wordt de Kunstmarkt Capelle georganiseerd, waarbij leden en niet-leden hun werk exposeren en in december vindt de Winter Art Fair plaats waarbij leden hun werk exposeren in de foyer van het Isala Theater

Gedurende het gehele jaar vinden exposities plaats op diverse locaties in Capelle aan den IJssel, waar leden 3 of 6 maanden hun werk exposeren. Ook wordt er 4x per jaar een kunst- en cultuurreis georganiseerd, waarbij een bezoek gebracht wordt aan een tentoonstelling in musea of aan bijzondere stadjes of kastelen die op een dag afstand (v.v.) te rijden zijn.
10x per jaar worden soosavonden gehouden, met een presentatie van een kunstenaar.

In 2018 is de geheel vernieuwde Kunstuitleen Capelle weer geopend. Kunstenaars van de Kunstkring Capelle exposeren er hun kunst dat kan worden gehuurd en / of gekocht. Kunstuitleen Capelle is gevestigd in de Bibliotheek aan de IJssel aan het Stadsplein 39. Meer informatie vindt u op de website van de Kunstuitleen Capelle.

De Gemeente Capelle aan den IJssel biedt basisscholen de mogelijkheid om gebruik te maken van het aanbod van de Cultuurwijzer (onder schooltijd) en het Brede School Netwerk (na schooltijd). Elk half jaar biedt de Kunstkring verschillende activiteiten aan voor de verschillende groepen van de basisscholen. Marie-Louise Eijsvoogel, een Capelse kunstenares en lid van de Kunstkring, is hiervan de grote stimulator.

Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen zich aanmelden voor de CJP Cultuurkaart, waarmee scholen kunnen betalen voor culturele activiteiten die worden verzorgd door zogenaamde Cultuurkaart-acceptanten. De Kunstkring Capelle is Cultuurkaart-acceptant.

Marie-Louise Eijsvoogel is ook hiervan de grote stimulator. Contact met haar: 06-23103615 of E-mail: educatie@kunstkringcapelle.nl

 

Contact

Telefoon:

  • 06 - 81 73 00 86 (A.D.M. (Aat) Scheepbouwer, secretaris Kunstkring Capelle)

Email:

  • secr.kkc@gmail.com (A.D.M. (Aat) Scheepbouwer, secretaris Kunstkring Capelle. Postadres: Rosanderwaard 65, 2904 SL Capelle aan den IJssel)

Website(s):

Locaties

Bezoekadres Kunstkring Capelle

Bezoekadres: Stadplein 39, 2903 HH Capelle aan den IJssel, in de ruimte van de Kunstuitleen (in de ruimte van de Bibliotheek) tijdens openingsuren (Correspondentie adres: Rosanderwaard 65, 2904 SL Capelle aan den IJssel)
Capelle aan den IJssel