Waar ben je naar op zoek? Kies een categorie:

Of doorzoek de site:

Agenda

Bekijk de hele agenda »
23 jul 2019

Workshop Minecraft : Bunker bouwen

In deze Minecraftworkshop in de bibliotheek gaan we een bunker nabouwen. Tussen 1940 en 1945 bouwde Duitsland een 5000 kilometer lange verdedigingslinie: de Atlantikwall. Deze liep van Noorwegen tot de grens van Spanje. De verdedigingslinie werd nooit afgemaakt omdat voor die tijd de geallieerden al een einde maakte aan de Tweede Wereldoorlog.

Tijd: 13:00 - 15:00 uur
30 jul 2019

Workshop Programmeren met LEGO® Mindstorm

Hou je van robots dan is een workshop met de Mindstorms LEGO®-robot echt iets voor jou! De robots staan al klaar, zodat je er meteen mee aan de slag kunt na de introductie. Je leert de robot te besturen via door jou zelfgeschreven programma's. Je leert hoe je een robot laat bewegen: rijden, draaien, kleuren herkennen: Gaat de robot rijden bij groen licht? Of zelfs uit zichzelf stoppen wanneer hij tegen een obstakel rijdt. Alles is mogelijk!

Tijd: 13:00 - 15:00 uur
06 aug 2019

Workshop Borstelbot bouwen

Programmeren is leuk en iedereen kan het! We gaan namelijk van een afwasborstel een robotje bouwen. Hoe gaaf is dat! Deze zomer leer jij hoe je dat doet. Ben je enthousiast? Meld je aan! De workshop is voor kinderen in de leeftijd 10 t/m 12 jaar. Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen, dus geef je snel op. Wil je met een vriend of vriendin komen? Geef zijn of haar naam door op het aanmeldformulier. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met LAB Rotterdam. #zotofistechniek

Tijd: 13:00 - 15:00 uur
13 aug 2019

Workshop Programmeren met de Micro:bit

Programmeren is leuk en iedereen kan het! De Micro:bit is bruikbaar voor verschillende leuke toepassingen: van eenvoudig tot moeilijk. Eenvoudig is bijvoorbeeld het aansturen van de 25 LED-lampjes die op de Micro:bit aanwezig zijn. Met het juiste script kunnen die in een bepaald volgorde worden aan- en uitgezet en kan een soort lichtkrant worden ontworpen, waarbij teksten voorbij komen scrollen. Heb je al ervaring met de Micro:bit? Dan kun je aan de slag gaan met programmeren voor het uitvoeren van een game of het op afstand besturen van een robot of een karretje.

Tijd: 13:00 - 15:00 uur
20 aug 2019

Workshop Video bewerken met iMovie

Kijk je ook zo graag naar vlogs en video's op YouTube, en wil je zelf leren hoe dat moet? Na een introductie ga je zelf een plan maken over wat je wil gaan filmen. Dan begint het leukste gedeelte; je gaat namelijk echt filmen en monteren. Dat doen we met iMovie op de iPad. Heb je zelf een iPad met iMovie, dan neem je die natuurlijk mee. Of je kunt er eentje lenen van de bibliotheek. Neem je vriend of vriendin mee Je gaat in 2-tallen aan de slag, dus geef je samen met een vriend of vriendinnetje op! Kom je alleen? Geen probleem, zorgen wij voor een medespeler.

Tijd: 13:00 - 15:30 uur
27 aug 2019

Workshop Zo tof is kunst

De greenscreen is terug in de bieb, met dit keer een super toffe twist: je gaat jezelf in je eigen op papier gecreëerde kunstwerkje toveren. De bibliotheek brengt graag werelden samen en dat doen we zeker tijdens deze workshop, waarbij creatief bezig zijn wordt gecombineerd met een coole app waarmee jezelf in elke gewenste achtergrond kunt toveren.

Tijd: 13:00 - 14:30 uur

Een voorstelling bij het Isala Theater?

Elke dag vind je bij het Isala Theater een divers aanbod van theater, cabaret, muziek en film.

Meld u gratis aan en ontvang elke week de agenda in uw mailbox!

Al mensen zijn u voorgegaan.